Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 13 Ekim 1923’te, Ankara’nın “başkent”olarak kabul edilişinin 98. yılını, okulumuzda gerçekleştirdiğimiz radyo yayını ile kutladık. Yaşadığımız yer olarak gönlümüze yer eden Ankara’yı, Müzik öğretmenimiz Nazım Özgür Yaşar’ın seslendirdiği “Ankara” türküsü eşliğinde coşkuyla selamladık.

Anayasamızda yer alan “Ankara Türkiye’nin başkentidir.” ibaresinden yola çıkarak günün anlam ve önemini dile getiren 6-A sınıfından Mehmet Ali Kozluca ile birlikte, Ankara’da yaşamanın gururunu yüreğimizde hissettik. Ankara türkülerinin nağmelerine ve Ankara şiirlerinin dizelerine eşlik ettik. Müzik öğretmenimiz Ebru Tanboğa şefliğindeki koromuzun seslendirdiği Ankara Marşı’nda tek yürek olup 7-D sınıfı öğrencilerinden Ayda Coşkun’un piyano dinletisi ile huzuru yaşadık.

Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları olarak bizler, “Ankara başkenttir ve ebediyen başkent kalacaktır.” diyen Atatürk’e ve Cumhuriyetimize yaraşır nesiller olmayı yılmadan sürdüreceğiz.

Daha nice “13 EKİM” lerde Ankara’nın başkent oluşunu coşkuyla kutlayacağız.