2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ SINIF

ÖĞRETMEN KURA ÇEKİMLERİMİZİ YAPTIK.

Okulumuz, Türk Standartları Enstitüsü ‘Okulum Temiz Belgesi’ almaya hak kazanma sürecinde hazırlıklarını özenle tamamlayarak Türkiye’de bu belgeyi alan ilk özel okul olma ayrıcalığı ile güvenirliğini bir kez daha kanıtladı.12 Ağustos 2020 tarihinde onaylanan belge ile kurum kültürümüzü oluşturan değerlere bir yenisini daha ekleyen Okulumuz; eğitim kurumlarında hijyen koşullarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol belgelendirme programı koşullarının uygunluğu çerçevesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı çalışmalarına başladı.

Bu esaslar doğrultusunda, 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü saat 17.30’da Okulumuz bahçesinde yapılan İlkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimizin ve öğretmenlerinin şube belirleme kura çekimi, müzik öğretmenlerimizin hazırladığı güzel bir dinleti ile başladı.

Kurucu Temsilcimiz ve Genel Müdürümüz Sayın Hilal Erdinç açış konuşmalarına, tüm dünyada farklı koşullarda sürdürülecek olan yeni eğitim öğretim yılı için iyi dileklerle başladı. Yaşanılan süreçte kurum olarak alınan önlemler ve uygulamalar hakkında bilgi vererek eğitim felsefemizi oluşturan en önemli hususun “Sevgi ortamı içerisinde hayat için öğrenmek” olduğunu vurguladı. Bu süreçte destekleriyle yanımızda olan Üniversitemiz Yönetim Üst Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Haberal başta olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ali Haberal’a ve Üniversitemiz mensuplarına, okulumuz ailesinde yer alan velilerimize, yönetici, öğretmen ve tüm çalışanlarımıza teşekkür etti. İlkokul Müdürümüz Sayın Ferda Bilgen ise ‘Hoş geldiniz’ içerikli konuşmalarında, okul-aile işbirliğinin önemine dikkat çekerek içinde bulunduğumuz süreçte daha da önem kazanan işbirliği değerinin altını çizdi. Birinci sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcımız Sayın Gözdem Hancıoğlu da eğitim öğretim sürecindeki işleyişle ilgili bilgi verdi. Ardından,  Uzman Psikolog – Rehber Öğretmenimiz Sayın Aslıhan Erk,  süreci doğru yönetme konusunda öğrencilerimizin ruhsal durumlarının öncelikli olduğunu belirtti ve bu konuda önemli bilgiler verdi. Sınıf ve branş öğretmenlerimizin tanıştırılmasından sonra Kura Çekimi Töreni başladı.

İlk kura çekimini geleneksel olarak gerçekleştiren Genel Müdürümüzün ardından gönüllü velilerimizin katılımıyla kura çekimi tamamlandı. Daha sonra  öğretmenlerimiz, sınıflarında velileri ile bilgilendirme toplantısı yaptılar.

Milli Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda 21 Eylül 2020’ye kadar uzaktan eğitim programına katılacak olan tüm öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize başarılarla dolu, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı dileriz.