“ÖLÜMSÜZ ATATÜRK’ÜM!”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümü nedeniyle hazırlanan törende; ilke ve devrimlerini özümsemek, eylemlerinin doğruluğuna ve bugünlere yansımasına bir kez daha tanıklık etmek üzere bir aradaydık.  Liderlik gücüyle, yaşam tarzıyla, öngörü sahibi oluşuyla, çok yönlülüğü ve kitlelere yön verip yol göstericiliğiyle gençliğe ve yarınlara her daim ışık tutabilen bir öndere sahip olmak şüphesiz her ulusun yaşayacağı bir ayrıcalık değildir.  O, yok olmak üzere olan bir ulusu canlandırarak, ona gerçek kimlik ve kişiliğini kazandırmış, tüm birikim ve değerlerini aktararak toplum kültürünün zenginleşmesini sağlamış, tarihin nadir yetiştirdiği deha sahibi liderler arasında ilk sırada yer almıştır. Geleceğe olan umudumuzla, arayışla, inanç ve azimle ilerleme kararımızla ve geçmişten alınan derslerle Atatürk’ten miras değerleri ve düşünceleri yaşatan ve yaşatacak olan Özel Ayşeabla Okulları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri ile O’nun gününde ona yaraşır bir nesil olarak huzurundaydık.

Okul bahçemizde gerçekleşen ilk törenimiz, saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bizi biz yapan, her türlü tehdide karşı dimdik ayakta durmamızı sağlayan Atatürk’ün birleştirici, çoğulcu, geliştirici, sevgi ve minnet yüklü ulusal bir değer olduğu duygularıyla gerçekleştirdiğimiz “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”nün ardından Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerimizin bugüne özel hazırladığı program, Konferans Salonumuzda gerçekleşti. Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi Müdürümüz Sayın Mehmet SAĞLAM, güne ilişkin konuşmasında Atatürk’ün eşsiz ve tüm dünyaya örnek olan liderliğine vurgu yaparak O’nun Türk çocuklarına ve gençliğine olan inancını dile getirdi. Atatürk’ü anlayan, düşüncelerinin derinliğini kavrayan, devrimleri niteliğini özümseyen, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamı biçimlendirme görevini en iyi şekilde üstlendiklerini gösteren Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi öğrencilerimiz de duygularını “Atatürk Oratoryosu” ile dile getirdiler. Atatürk’ün biyografisinin yer aldığı oratoryoya okul koromuzun seslendirdiği şarkılar, marşlar ve modern dans gösterisi eşlik etti. Atatürk’ün yaşamına ilişkin fotoğraflar ve videolar da tören boyunca sinevizyon gösterisi olarak yer aldı.

Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları olarak, her daim bir rehber olarak gördüğümüz Ulu Önderimizi saygı ile anıyor, ülkemize kalıcı değerler bırakmaya kararlı bir şekilde, inançla O’nun izinden yürüyoruz.