Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları olarak bizler, UNESCO ASPNET Okul olmamızın dördüncü yılında “Ülkemizin İşaretli Ürünleri” başlığını detaylandırdık.

Bugün dünyanın konuştuğu “işaretli ürünler”; o bölgenin tüm özelliklerini taşıyan ürünü türlerinden ayıran, onu özel kılan kriterlerin bütünü olarak biliniyor. Ülkemizin zenginliğini de sadece coğrafi konumu ve doğal güzellikleri değil, ön plana çıkan ürünleri oluşturuyor. Ortaokul beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri olarak bu zenginliği her yönüyle araştırdık ve başkalarına da aktarmak üzere bir etkinlik hazırladık. 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü Ortaokul galeri boşluğunda yönetici, öğretmen ve velilerimize sunduğumuz etkinlikte; bölgelerimizi temsil eden ürünleri ve kıyafetleri, danslar ve güzellemeler eşliğinde örnekledik. Böylece yıl boyunca tüm derslerde “kültürel miras” olarak değerlendirdiğimiz ürünleri tanıtmış ve tattırmış olduk.

Bakalım önümüzdeki yıl bizleri hangi konu başlığı bekliyor olacak?