DÖRDÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ “KELİME MÜZESİ”Nİ GEZDİLER

Dördüncü sınıf öğrencilerimiz, 04 Nisan 2024 Perşembe günü öğleden önce 4/D-C, öğleden sonra 4/A-B olmak üzere, Yazar Şermin Yaşar tarafından açılan “Kelime Müzesi” ni gezdiler.

Altındağ ilçesinde bulunan dil müzesinde pek çok sanatçının eserini inceleyen öğrencilerimiz, görsel tasarımla sözcüklerin bütünleştiği örnekleri gördüler. Sözcüklerin çağrışımıyla oluşan birçok deyim ve atasözünün dilimize kattığı zenginliği bu somut örneklerle özümsediler.

Öğrencilerin “Hoş geldiniz”, “Ne iyi ettiniz de geldiniz”, “Sefalar getirdiniz” dilekleriyle karşılandığı müzede, “Hoşça kalın”, “Yolunuz açık olsun”, “Yine bekleriz” gibi dilekler uğurluyor sizleri. “El emeği göz nuru” örgü panosu ile harf çekmeceleri panosu, sanatla bütünleşen sözcüklerin gizemini yansıtıyor. Alfabemizi oluşturan yirmi dokuz harfi, yerine göre tam ve doğru kullanma konusunda mesajlar veriyor. Cam ve pirinç avizeler Türkçe, Göktürk ve Uygur alfabelerini simgeliyor. Üç boyutlu dijital ortamda tüm öğrencileri selamlayan Mustafa Kemal Atatürk, dilimizi doğru kullanma konusunda bakışlarıyla mesaj veriyor.

Kelime Müzesi için emeği geçen herkese ve geziyi planlayan okulumuza teşekkür ederiz.