1. BİLİM ŞENLİĞİ’MİZDE BİLGİYLE DOPDOLU BİR GÜN GEÇİRDİK

Başkent Üniversitesi Özel Ayşeabla Okulları’nda 4 Mayıs 2024 Cumartesi günü, bilime gönül vermiş her yaştan katılımcı ile bir araya geldik. Bilginin parlak ışığıyla aydınlanan yürekler olarak heyecanla, sevinçle okulumuza koştuk.

Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyerek her koşulda ülkemizin sınırlarının ötesinde bir vizyonla insanlığa hizmeti ilke edinen, geleceği daha güçlü karşılamamızı sağlayan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Sayın Mehmet HABERAL’ın açılışını gerçekleştirdiği şenliğimizde Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hakan ÖZKARDEŞ, Sağlık Kuruluşları Direktörümüz ve Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Ali HABERAL, Üniversitemiz Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Abdülkadir VAROĞLU, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Füsun EYİDOĞAN ve Prof. Dr. Özcan YAĞCI, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Sayın Hayri ÖZTÜRK ve Kurucu Temsilcimiz Sayın Hilal ERDİNÇ bizleri yalnız bırakmadılar.

Üniversitemizden çok değerli yönetici ve akademisyenlerin katılımıyla gurur duyduğumuz açılış programımız “Yapay Zekâ ve Bilim” temalı videomuzla başladı. Yapay zekâ teknolojisiyle hazırlanan videomuzun ardından öğretme ve öğrenme yolculuğumuzda özverisiyle, hassasiyetiyle daima yanımızda olan Genel Müdürümüz ve Kurucu Temsilcimiz Sayın Hilal ERDİNÇ’in konuşmalarını dinledik. Daha sonra bu yıl 24. sü düzenlenen şenliğimizde gün boyunca projeleri değerlendirecek olan değerli jüri üyeleri takdim edildi ve kendilerine ödülleri sunuldu. Jüri Başkanı Prof. Dr. Sayın Filiz KALELİOĞLU ve jüri üyeleri Prof. Dr. Salih ŞAHİN, Prof. Dr. Ümmühan Bilgin TOPÇU, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Prof. Dr. Turan TEMUR, Doç. Dr. Önder ŞENSOY, Doç. Dr. Tülay KUZU, Doç. Dr. Arzu ÜNAL,  Dr. Öğr. Üyesi Gökhan ÖZTÜRK, Öğr. Gör. Ayhan AKSOY ve Öğr. Üyesi Dr. Sayın Selçuk ŞAHİNÖZ ve Cambridge Koordinatörü Sayın İmran ALİ gün boyunca projeleri değerlendirerek genç beyinlerin yaratıcılıklarına tanıklık ettiler. Jüri değerlendirmesine geçmeden önce, açılış programında izlediğimiz “Modern Dans” gösterisi ve “Bilgiligiller Apartmanı” adlı drama gösterisi ile gülümseyerek salondan ayrıldık.

Dünyayı değiştiren icatlar ve onları keşfeden mucitleri olmasaydı ya da büyük liderler çıkmasaydı aramızdan, milletler tarihten silinip yok olacaktı. Bu yüzden Alexander Graham Bell’den, Isaec Newton’a; Arşimet’ten Thomas Edison’a kadar gelmiş geçmiş tüm bilim insanlarına çok şey borçluyuz. Karaciğer naklinde dünyada öncü olan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Sayın Mehmet HABERAL Hoca’mız da ne şanslıyız ki bizlere ilham veren bir ışık olarak katılımı ile şenliğimize onur verdikleri gibi projelerimizi dinleyerek bizleri yüreklendirmiş, bilim sevgisini bir kez daha kalplerimize düşürmüştür. Kendilerine de bu güzel etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmadıkları için bir kez daha teşekkür ederiz.

Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale pozitif bilimdir.” diyen ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, hep aklımızda ve yüreğimizde olan biricik liderimiz… Onlar olmasaydı bugün yaşadığımız bu dünya, umutlarımızın yeşereceği bir yer olmayacaktı. Biz bu şenlikle, bilim aşığı genç beyinler olarak adımlarımızı onlardan aldığımız ilhamla çok daha  güçlü attığımızı bir kez daha gösterdik.

Proje tabanlı, öğrenmeye dayalı eğitim sürecindeki çalışmalar, araştırmalar, yaratıcı materyaller, deneyler, proje ve uygulamalar bu yılki şenliğimizde de yerini aldı. “Poster Çalışmaları”ndan “Bilim Sokağı”na, “Canlı Tablo” sunumundan “Eğlenceli Bilim Etkinlikleri”, “Oblek” ve “Abrakadabra Deneyleri”ne uzanan birbirinden farklı ve yaratıcı çalışmaların yer aldığı şenliğimiz, velilerimiz ve konuklarımız tarafından ilgiyle izlendi.

Ortaokulumuzdan Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce; Anadolu Lisesi ve Fen Lisemizden Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji), Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya, Felsefe) alanlarında poster çalışmaları sergilendi. Öte yandan yıl boyu tasarladığımız ders materyalleri, uygulamalar ve deneyler “Eğlenceli Bilim Etkinlikleri” kapsamında şenlikte yer aldı.

Ödül töreni başlamadan önce, Jüri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Filiz KALELİOĞLU, yaratıcı düşünme becerilerinin bilimin gelişmesine büyük katkısı olduğunu ifade ederek tüm çalışmalar için bizleri ve bizleri yetiştiren öğretmenlerimizi ve değerli ailelerimizi kutladı. Jüri üyelerimiz 83’ü Ortaokulumuza, 39’u Liselerimize ait olmak üzere toplam 122 projeyi değerlendirdiler. Kapanış töreninde ise dereceye giren tüm projeler jüri üyelerimizin ve danışman öğretmenlerimizin elinden ödüllerini aldılar.

24.Bilim Şenliği’mize araştırma ve çalışmalarıyla katılan arkadaşlarımıza, bizlere emeği geçen, rehberlik eden tüm öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, değerli jüri üyelerimize ve çalışmalarımızda bizi destekleyen ve yüreklendiren Genel Müdürümüz ve Kurucu Temsilcimiz Sayın Hilal ERDİNÇ’e teşekkür ederiz.