BEYİN FARKINDALIĞI HAFTASI

“The Dana Alliance for Brain Initiatives, DABI” ve “The European Dana Alliance for the Brain, EDAB” tarafından organize edilen  “23. Beyin Farkındalığı Haftası (BFH)”  kutlama etkinliğini 12-16 Mart 2018 tarihlerinde Başkent Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdik.

Beynin işlevi, beyin araştırmaları, Alzheimer ve Parkinson gibi beyin hastalıkları ile beyin sağlığı hakkında toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan bu yılki etkinliğe, Fen Lisesi 9 B sınıfı öğrencileri olarak katıldık. Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odiyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Sema ACAR rehberliğinde Odiyometri Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri; iletişim, beyinde iletişim, dil becerileri ve konuşmanın biyolojisi ile ilgili etkinlikleri okul kütüphanemizde bizlerle buluşturdular.

Okulumuzda ilk defa ve ülkemizde sayılı olarak gerçekleştirilen bu kutlamanın içinde yer almak ve beyin denilen gizemli organımızı daha yakından tanımak bizi heyecanlandırdı.

“Şimdi sadece susun ve dinleyin, çünkü beynimiz konuşuyor”.